PIPS:LAB is een allerminst bleek gezelschap van een man of zeven, een groot projectiescherm, en een arsenaal aan veelal zelf bedacht en gemaakte elektronica, overgoten met lichtgraffiti en een vaak bizar verhaal...
De avond bestaat uit 3 gedeeltes, 4 als je DJ Aardvark met zijn Rednose District meerekent.


Het eerste gedeelte is de voorstelling ‘Wortal Combat 3’. Wortal Combat 3 is een ode aan het spelletje ‘Pong’ wie kent het niet, sinds 1972 (ben ik toch een kind van de digitale revolutie) wordt menig televisieprogamma afgebroken voor dit spannend potje ‘tennis’.


Opgejut door live muziek, de 3 muzikanten slaan en drukken op sensoren en knoppen op witte kisten, proberen de zonen van ‘Pong’ Pacman en Duke Nukem, het hart van ‘dochter’ Lara Croft te winnen... Er worden 3 spelletjes gespeeld, degene met de meeste punten krijgt de sleutel van Lara’s kuisheidsgordel..
Voordat het te spelen spel begint, filmt een cameraman de nodige beelden, die daarna ongekend snel de basis vormen voor het te spelen spel. Met een hilarisch vechtspel en een ontroerend behendigheidspel als resultaat. Een snelle presentator zorgt voor de nodige uitleg en dankzij veel visueel spectakel waarbij alles ter plekke wordt geknipt en geplakt een schitterend schouwspel. Helmpje af..


Het tweede gedeelte is een flinke zit, uit 15 door Rietveldacademie studenten ingezonden films wordt de nieuwe Rednose District videoclip gekozen...Voor het geacht te klappen publiek is de lol er na 4 films wel af.. Er wordt een winnaar gekozen, en de leden van Pips:Lab maken dankbaar gebruik van deze verloren tijd, en maken het podium gereed voor het 3e deel.


Het derde gedeelte is de voorstelling ‘The Washing Powder Conspiracy’. Gestoken in nieuwe kostuums, met een podium vol wasmachines, strijkijzers en de eerder aanschouwde elektronica, betreft dit een bizarre, wilde en visueel prikkelende voorstelling.


De hoofdrol is voor ‘Omo de witte reus’ een ‘washingpowder’ deskundige die zich ontpopt als een ware dictator, ondersteunt door wederom live muziek en ter plekke geschoten, geknipt en geprojecteerd beeld... En dan gaat het mis, het systeem crashed, voor het eerst...maar tot tevredenheid van Pips:Lab. ‘Anders word het saai en nu kunnen we eindelijk het voor deze gelegenheid geschreven ‘we staan voor** * lied ter gehoren brengen..


Als toetje Trafassi, met links een grote wasjes en rechts een kleine wasjes danseres.
everybody happie?!!


Het vierde en tevens tot laat laatste gedeelte, is voor dj aardvark, een zogenoemde mc uit zijn district, en vj ‘pacman’ zoon van.....deze de vers verkregen beelden van hedenavond, nog eens dunnetjes overbeamt....
met een rode neus de beentjes van de vloer....

stukkie voor beamlab.nl

 

mister@magiekejansen.nl geluid, beeld, tekst en ontwerp magieke jansen, kopierecht 2007-2009